Liften Specialist

Verkoop – Plaatsen en onderhoud van alle liften

By - admin

Energie vergelijken en kortingen scoren

Er zijn verschillende websites waar je energie vergelijken kan, en dat loont. Het is heel makkelijk om tegenwoordig de overstap te maken van je oude naar een nieuwe energieleverancier via overstappen.nl. Dat kost je zeker geen uren aan papierwerk: meestal regelt de nieuwe aanbieder het hele proces met je oude aanbieder. De energiemarkt is ontzettend competitief sinds die is geliberaliseerd. Bedrijven doen er dan ook alles aan om jou een zo goed mogelijke service te bieden. Daaronder valt ook het aanbieden van forse welkomstbonussen als je klant wordt bij een nieuw bedrijf. Je kunt dan op jaarbasis een paar honderd euro besparen op je energiekosten. Ook gelden er andere aantrekkelijke acties zoals cashbacks, tell a friend bonussen en andere voordelen. Sommige bedrijven laat je zelf een leuk cadeautje uit hun webwinkel uitkiezen als je naar hen overstapt.

Groene of grijze energie vergelijken

Energie uit duurzame bronnen is beter voor de planeet en het milieu. Steeds meer aanbieders realiseren zich dat het afnemen van duurzame energie of groene energie voor veel mensen belangrijk is. Daardoor komt er steeds meer betaalbare groene energie op de markt. Deze energie wordt opgewekt uit duurzame en hernieuwbare bronnen, zoals wind, zon, en water. Ook de verbranding van biomassa (zoals houtsnippers en gewasresten) valt onder de categorie groene energie. Op een vergelijkingssite voor gas en licht kun je aangeven dat je graag groene energie wilt afnemen. Dan zul je ook zien dat de tarieven van dit soort energie tegenwoordig die van grijze energie benaderen. Verantwoordelijk energie gebruiken is dus tegenwoordig bereikbaar en voelt wel zo fijn!

Hoe kan je thuis energie besparen

De tarieven van energie worden steeds hoger. Het overstappen naar een nieuw bedrijf met een goede welkomstkorting is dan ook een uitstekende manier om minder te betalen voor je energie. Je hebt immers toch gas en stroom nodig om te leven. Maar je kunt zelf thuis ook op verschillende slimme manieren energie besparen. Installeer bijvoorbeeld zonnepanelen. Die wekken zoveel energie op dat je heel snel uit de kosten bent, en daarna duurzaam stroom kunt opwekken voor het energienet. En vervang regelmatig je apparaten. Zeker grote huishoudelijke apparatuur zoals witgoed wordt steeds zuiniger. Apparaten die ouder zijn dan tien jaar verbruiken daarom veel meer energie dan nieuwe apparaten. Ook is het een goed idee om je huis te isoleren als dat mogelijk is. Een goede isolatie van de voor- en achtergevel kunnen je bijvoorbeeld al snel een besparing van een derde van je verwarmingskosten opleveren.